- خصوصیتسنجی کانسنگهای مختلف بهمنظور ارزیابی قابلیت فراوری آنها و بررسی روشهای مختلف استحصال عناصر فلزی و غیرفلزی در مقیاسهای آزمایشگاهی و پایلوت،
- طراحی فرآیند و توسعه فلوشیت کارخانههای فراوری برای استحصال محصولات با ارزش از مواد معدنی،
- انجام مطالعات اولیه و تکمیلی برای استحصال محصولات جانبی و با ارزش افزوده بالا در فرآیندهای تولید،
- کنترل کیفیت محصولات تولیدی و عملکرد تجهیزات فرآیندی در مجموعه،
- دادهبرداری و پایش راندمان فرآیندهای موجود و بهینهسازی مدارهای فراوری مواد معدنی،
- بهینهسازی فرآیندهای تولید بهمنظور کاهش مصرف مواد و انرژی از نقطهنظر فنی و اقتصادی با هدف تولید با بازده اقتصادی بالا،
- توسعه فناوریهای جدید در زمینه فراوری مواد معدنی و تجهیزات مورد استفاده،
- ارزیابی زیستمحیطی فرآیندهای فراوری مواد معدنی بهمنظور کاهش مخاطرات عملیات پرعیارسازی و تولید فلز.
فراوری مواد معدنی به عملیاتی گفته میشود که روی سنگی که از معدن استخراج شده است انجام میشود و از آنجا که سنگ استخراج شده، حاوی مواد معدنی با غلظت پایین است که نمیتوان بهطور مستقیم از آن در صنعت استفاده کرد، طی مراحل متعدد، از نظر عیار ماده معدنی غنی شده و به حد قابل قبول در صنایع ذوب و احیا میرسد.
نیروهای متخصص این مجموعه با بهکارگیری انواع روشهای فراوری، قادر هستند مطالعات فراوری را برای خاکهایی با عیار پایین تا مرحله تولید فلز انجام دهند.
در این مجموعه، کلیه فرآیندهای فراوری شامل سنگشکنی (انواع سنگشکنهای فکی، مخروطی، چکشی و غلتکی)، آسیاکنی (انواع آسیای گلولهای، میلهای و دیسکی)، روشهای ثقلی (واسطه سنگین، جیگ، میز لرزان، هیدروسیکلون و اسپیرال)، فلوتاسیون (سلولهای مکانیکی و جیمسون)، روشهای هیدرومتالورژی (انواع لیچینگ، استخراج حلالی، تصفیه محلول و الکترو وینینگ) در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی انجام میشود.
نتایج این مطالعات در قالب مدارک مهندسی و با رعایت استانداردهای طراحی فرآیند، برای احداث کارخانههای فراوری مواد معدنی مورد استفاده قرار میگیرند.
این مجموعه با دارا بودن قسمت آنالیز دستگاهی مجهز به دستگاههای AAS و ICP و بهرهمندی از پرسنل متخصص، قادر به اندازهگیری عناصر موجود در انواع خاکهای معدنی با غلظتهای بسیار پایین نیز میباشد. روشهای بهکار برده شده در این حوزه، با استفاده از استانداردهای بینالمللی، ارزیابی و صحهگذاری میشوند.